110626 sömnproblem

Kan inte sova. Är alldeles för taggad. om elva timmar åker vi. Är alldeles rastlös. Har lite kvar att packa, det fixas imorgon. Helena kommer vid halv 9 och hämtar sina saker, sedan åker vi till centralen. Kan verkligen inte sova. Sjukt. Jag kommer ihåg dagen efter jag, Robin och Laura kom hem från Peace&Love förra året. Vi började planera det här årets festival och jag längtade ihjäl mig redan då. Nu är det mindre än 12 timmar kvar, dock blir inte resan med Robin och Laura som var tänkt förra året. Dom jobbar. Blä. Åker med andra fina vänner i alla fall och det kommer bli kanon. Ååååh. Dör. I alla fall, på tal om något annat, så firades midsommar på landet med familjen. Måste försöka varva ned mig. Borsta tänder och sätta på en film. Inte direkt ultimat att vara dödstrött innan festivalen ens börjat... Puss Skriver kanske om en vecka, om jag inte är för trött och hinner hoppa på planet till New York innan.

110623

Heje! Vädret är katastrof och jag sitter inne och jobbar. Det är rätt mysigt ändå att se regnet ösa ned, sitta med en kopp kaffe och lyssna på urgammal musik ur de nya "bärbara" högtalarna. Under tiden jag jobbar för jag över mängder med musik från servern till datorn, för att sedan kunna fylla på ipoden och ha med till Peace&Love. Bara 4 (5 om man räknar med idag) dagar kvar!!! Dessutom fyller min Lojs år idag och igår när vi fikade fick hon ett par riktigt färgglada och randiga strumpor i present! Pussen

110622


Jag är ju urusel på att hålla vad jag lovar. Bilderna från konfirmationen kommer i alla fall så fort som möjligt. Kanske ikväll. Mamma fyllde i alla fall år i måndags och idag fyller Cecilia år! Åååh puss på er! Har jobbat hela morgonen och sitter nu bautamätt framför tvn. Gjorde kesoplättar till lunch. Jag ska vila ett par minuter, ringa Cecilia och sedan jobba ett tag till. Runt fyra ska jag försöka möta upp fina Lovisa och Felicia för en fika. Saknar. Puss


110620 use somebody

Hejsan! Sommarlovet är i full gång och jag har noll tid för att skriva typ. Ska göra mitt bästa dom veckor jag är hemma i alla fall! Just nu jobbar jag och lyssnar på Kings of Leon. När jag jobbat klart lägger jag upp lite bilder från Victors konfirmation och berättar om veckan i Rättvik! Puss så länge!

110609 näst sista dagen

Idag har varit en hemsk dag. Började med att jag fick tillbaka mitt spanska nationella. Gick uruselt. Vilket ledde till att min lärare ville ha ett sista muntligt prov för att vara säker på mitt betyg, trots att jag har fått MVG på alla andra prov vi haft. Det muntliga provet gick piss. Surt att kämpa hela året och sedan faller jag på ett nationellt prov, en dag som verkligen inte var min den heller. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag får mitt MVG tillslut ändå, annars kommer jag vara sur... Efter skolan åkte jag till sjukgymnasten med mamma. Det var ingen bättre fortsättning på dagen. Han ryckte i mina knän och fötter, för att få loss låsningen. Han tryckte i nålar i mina vader, ungefär som akupunktur, för att släppa på "spänningarna" eller "knutarna" i dem. Han gav mig övningar för fötter och knän, för att fötterna inte ska falla tillbaka i nya låsningar och musklerna ska aktiveras så att inte all belastning hamnar på knäna. Har fått ny tid efter USA-resan. Dagen slutade med glass och grönt té till middag, framför en film. Nu vill jag bara helst av allt sova. Sova och vakna rätt sent imorgon. Imorgon börjar allt om, nya förutsättningar. Och nya betygssamtal.


110607 piren


Bilden är ju lite halvhemsk men så är det ibland. Jag har på mig nya marinblå långklänningen jag köpte idag och nu ska hela familjen iväg och äta middag, som vi alltid gör vid skolavslutningen. Annars så fick jag reda på en del provresultat och hade muntliga nationella i engelska idag. Dessutom har jag fått reda på ännu fler problem i mina fötter som påverkar mina knän, vilket i sin tur betyder att jag måste börja hos sjukgymnast igen. Kul. Ne. ska gå, puss!


110606



6 juni, Sveriges nationaldag. Jag har sovit bort hela dagen och solat en del på balkongen. Imorgon börjar sista veckan i skolan innan sommarlovet. 4 dagar kvar, det här året har gått otroligt snabbt! (bilden är självklart ännu en från landet. Kvällpromenad med mamma)


om min skola!

En liten till fråga om Thoren Business School som jag går på. Har för mig att jag skrivit om det innan, men skadar inte att upprepa sig!

Jag kan börja lite om det som varit repotage och artiklar om i tidningar osv. Dels har det handlat om Yrkesgymnasiet i Stockholm som precis som TBS ägs av Thorengruppen. Detta är dock två helt olika gymnasium så problem med rektorer och elever som hoppat av, har ingenting att göra med eller påverkar inte vår skola. Det andra som har varit är väl om mediaprogrammet, framförallt i Uppsalas TBS. Elever har känt sig lurade då de inte har kunnat välja till foto. Detta kan jag förstå dem med, det var nog rätt oklart och ingen som förstod att man inte kunde välja till detta i sitt programm eller som individuellt val. De som går media går ju ändå media, där foto borde vara en självklar kurs att kunna välja till!

Jag själv är väldigt nöjd med mitt val, men det är ju som sagt väldigt individuellt. En skola som passar mig passar absolut inte en annan person. Några saker som jag tycker är bra är:
- själva konceptet skolan har. Det är något helt nytt som inget annat gymnasium i Stockholm har jämföra sig med. Allt är ekonomi inriktat och man uppmuntras hela tiden till nytänkande. Trots detta blir det inte massor av "flum" så att lärarna glömmer av själva ämnena eller kursplanerna.
- Lokalerna. Det låter som något riktigt oviktigt. Men efter 9an då jag var otroligt skoltrött efter allt slit med de sista viktiga betygen, var det väldigt skönt att byta ut tråkiga korridorer med skåp mot riktiga kontorslokaler som man trivdes i. Det blir en helt annan känsla och man blir inte alls lika trött under dagarna!
- Schemat. Vi läser ju i block. Dvs. man "intensivläser" kurser. Vissa kurser har vi under hela läsåret och en del endast över en termin. Det betyder att man inte behöver koncentrera sig på alla kurser samtidigt utan har ett par i taget. Dessutom har vi 4 olika scheman på ett läsår (ett för varje block), det gör att man aldrig blir trött på ett schema utan håller sig pigg hela tiden!

Självklart har saker varit frustrerande under året också. Saker har väl inte alltid varit helt hundra hela tiden, eftersom det är en nyöppnad skola. Det viktiga tycker jag dock är att skolan, vår mentor Petra och rektor Henric tagit dessa saker på stort allvar och försökt rätta till det. Har det varit problem med en lärare (alla skolor har ju lite sämre och lite bättre lärare) så har detta tagits upp för att det ska ske en förbättring! Man kan säga att vårt år har varit en slags försökskanin, och att nästa år kommer vara mer välstrukturerad. Det är vad jag tror i alla fall! Vi kommer få större lokaler och fler lärare kommer att anställas.

Jag kan inte riktigt komma på vad skolan skulle "ha ljugit om". Det skulle väl då vara att vissa missförstod att skolan skulle hitta praktikplatser till alla, men att vi i själva verket skulle leta själva. Jag kan dock inte se detta som något negativt alls! För det första är det inte många gymnasium som har så mycket praktik som vi. Vi har 11 veckor sammanlagt under tre år, och jag ser det som en bra möjlighet att få testa på arbetslivet. För det andra tycker jag det är riktigt positivt att man letar sin egen praktikplats. Efter gymnsiet kommer du inte få någonting serverat, du kommer få slita och leta efter ett jobb. Det är bara en bra erfarenhet att skriva eget CV och presentera sig för olika företag!

Att skolan skulle gå i konkurs finns det ingenting att oroa sig för! Thorengruppen är ett utbildningsföretag och TBS finns i flera städer runt om i Sverige, och det går bra för alla dessa gymnasium. Självklart är föräldrar och andra vuxna skeptiska när det öppnar något nytt och främmande. Antingen ställer man sig negativt till detta och trycker på alla de punkter som skulle vara dåligt med en nyöppnad privatskola. Och visst kan saker gå fel om det är något HELT nytt som ägaren inte alls har koll på. Jag väljer istället att se positivt på skolan och dess koncept. Dessa möjligheter vi har att jobba med verkliga case och sträva efter att efterlikna arbetslivet finns inte över huvud taget på ett annat gymnasium. Thorengruppen är ett utbildningsföretag och TBS finns etablerad i många andra städer. För TBS Stockholm gäller det bara att lyckas "slå sig in" bland alla de gymnasium som finns här, eftersom konkurensen är otroligt stor. Skolan måste försöka göra sig av med alla dåliga rykten, för på sikt tror jag att skolan kommer bli kanon. Det syns dels på den efterfrågan som finns. Hur många personer som helst har sökt och jag hoppas att alla som börjar här nästa år har gjort rätt val sm passar dem själva och att de blir nöjda!

Ett långt svar, hoppas jag svarat på några frågor och gjort saker lite klarare! Lycka till med gymnasievalen allihop!


110604 sommarkänslor


Lite såhär såg det ut på landet idag. Arbetade hela morgonen. Vid 13.00 var årets första bingo nere på dansbanan. Det är faktiskt lite halvmysigt, trots att vinsterna alltid har med trädgårdsarbete att göra. Efter detta vid 15.15 ungefär, slocknade jag i solstolen i trädgården. Sov ca 1 timme. Pyttelite färg har jag väl fått, trots att det var sent på eftermiddagen. Pappa har begett sig in till stan igen för att jobba. Mamma har landat med planet från Spanien och är nu påväg ut till landet. Skulle följt med Robin på någon fest här ute, men eftersom mamma har varit borta i en vecka ville hon att jag skulle hålla mig hemma.
Imorgon ser det ut att bli sämre väder, i så fall vill jag nog in till stan igen. Arbeta ännu mer och sedan träffa vänner på kvällen. Måste ju passa på! Lyssnar på Promoe och har sommarkänslor.


110603 förra året


Runt maj/juni förra året. Balen och myskvällar. På ett vis saknar jag det. Allt var egentligen mycket enklare & så lite att tänka på. På ett annat vis är jag så glad var jag står idag. Jag har mognat så mycket på bara ett år, tar inte småsaker på lika stort allvar och står upp för mig själv mycket mer. Dessutom är det långhelg, solen skiner, endast fyra skoldagar kvar, nu ska jag träna och ikväll åker vi till landet. Livet är allt bra ibland!


RSS 2.0