130122

En kort månad kvar!!


130121

Min helg har varit upp och ner, både bra och riktigt pissigt dålig. Under fredagskvällen firades Ebba som fyllde 18 på nyårsafton. Jag kunde inte hänga med ut pga match dagen efter, men timmarna hemma hos henne var roliga! Matchen vill jag inte prata om. Vi leder fortfarande serien, men hade bestämt att vara OBESEGRADE den här säsongen, det sprack mot serietvåan... Hade tänkt att stanna hemma resten av kvällen för jag var så otroligt arg. Det gick inte att prata med mig på ett bra tag. Cecilia och isabelle övertalade iaf mig att följa med till någon bar tillslut. Kvällen spenderades endast där utan att dra vidare. Grabbarna kom dit och vid stägning följde Anthon med hem och sov över. På söndagen gick vi upp sent och direkt därpå kom Lovisa och hämtade upp mig med bil till hockeyn.


130113

Lite update då: Sista helgen på lovet spenderades i Vilunda med träningsläger, fredag-söndag. Ett mini-Näshulta, så himla jobbigt. Jag lovar, jag kunde inte röra mig efter (eller under lägret), musklerna gjorde ont. Fick i alla fall in grymmaste tekniken på att rulla ur sängen ner på knä på golvet och sedan dra mig upp, det gick inte att resa sig ur sängen vanligt.
Skolan började inte förens onsdagen. Från att ha haft 12 timmars håltimme förra terminen, tror jag att jag har ca 2-3 på det här schemat, såååå underbart skönt. Dessutom fått våra estitiska val, som tur var fick jag foto som jag verkligen verkligen ville. Nu är det bara en vecka kvar i skolan, och sedan blir det praktik i 5 veckor. Under den tiden ska jag passa på att klara mitt körkort, har bokat min första lektion, risk 1an och risk2an.
Idag vann vi vår 10e raka match mot Bro och är fortfarande obesegrade. En del slarv och tappade från 4-1 (när vi skulle ha punkterat matchen) till 4-3. Segt men endå en vinst.
Matchen drog ut på tiden så missade hockeyn. Istället ska jag träffa Anthon, gos.

130102

2012:
 
Mina vänner började fylla 18 tidigt på året, här Emma och Agnes, och jag fick hålla ut och se glad ut fast jag var så avundsjuk.
 
Jobbade, klippte i shorts och tillslut blev det lite vår!
 
Under påsklovet åkte jag som varje år med familj och vänner till sälen och där var det soligt och roligt.
 
Sen var det äntligen min tur och fylla år och det gjordes på bästa möjliga sätt.

Under våren njöt jag av att vara 18 på uteserveringar och det var även Emilias tur att fylla år.
 
Och så blev det sommarmånader och Victor gick ut 9an och fick gå på bal.
 
London och midsommar kom därnäst.
 
Peace&Löööv, Magaluf och träningsläger gjorde min sommar himla bra.
 
Skolan började, och ja, trean är ett jobbigt år.
 
Innebandyn och vännerna gjorde det dock lite lättare.
 
I november och december fanns det inte många bilder alls, plockade ut det mesta. SHM på friends arena var magiskt, sen kände man sig mest lite upp och ned som på spexfotot och lite trött på livet mitt i all snö.
 
Det nya året infirades med Cecilia, Nathalie m.fl hemma hos Hanna och Henrik i Vallentuna och sedan vidare till Joel i Åkersberga. Det var en rolig natt, vad jag minns i alla fall.
 

130101

En liten nyårslista passar väl rätt bra såhär första dagen på 2013, denna hittade jag på Fornis blogg:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag fyllde 18 och det innebar massor av nya påhitt.

Hur har ditt 2012 varit?
I stort sätt himla bra, jag har hunnit med så mycket roligt, rest, festat, spelat innebandy, gått på konserter, släppt lite på kontrollbehovet och gjort saker jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra tidigare. Sen kan jag inte påstå att allt varit topptopp hela tiden, skola, stress och annat har brutit ner mig i småbitar då och då.

Tror du att år 2013 kommer blir bättre?
Time will tell, det blir vad man gör det till. Men en sak är säker, 2013 har alla möjligheter att bli mitt bästa år. Canada under sportlovet, studenten och allt som hör till, sluta gymnasiet, vara fri, få göra vad jag vill. Det är lite läskigt att all trygghet man haft på något vis försvinner när man går ut sitt sista år i skolan, att man helt plötsligt ska veta vad man ska göra med sitt liv och därmed bli vuxen. En del av mig vill inte att allt ska ta slut, jag vill fortfarande vara liten, få göra misstag och veta att jag har hela livet framför mig.

Blev du kär i år?
Nej men jag är inte bitter för de!

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?
Inga speciella datum, men maj var en bra månad. Jag hade precis fyllt 18, det var vår och jag hade mängder av planer inför sommaren.

Vad är din största framgång 2012?
Oj, jag måste nog säga att jag klarade mig igenom den här hösten trots stress, press och för mycket att göra. Det var inte att glida igenom hösten med perfekta resultat i det jag gjorde, allt har nog vart mer eller mindre halvdant. Men jag klarade det utan att hoppa av något på halva vägen, dock blev konsekvenserna tårar, vredesutbrott och ett par tupplurar på lektionstid i brist på sömn, men annars så.

Bästa köpet?
London-resan med mamma.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och utekvällar. Mycket värt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Självklart, vänner och familj har har gjort att många stunder under året har inneburit glädje.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
Don't You Worry Child med SHM och plågan Gangnam Style.

Vem har du umgåtts med mest?
Eftersom jag går i skolan 5 av 7 dagar i veckan självklart mina kära klassisar.

Bästa minnet från 2012?
Oj det finns så många!! Ännu ett år i Magaluf och på Peace and Love tar självklart en pallplats.

Hur många kysste du?
Lagom många, ännu ett år som singel och friheten att få göra exakt som jag vill haha.

Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?
Tror inte det, allt händer för en anledning, dumt att spekulera i vad som borde finnas med.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag tror inte jag skulle fått plats med så mycket mer av någonting, det var redan proppfullt, kanske i så fall tagit bättre hand om nära och kära. Det är lätt att familjen kommer i skymundan när man har annat att tänka på, och det enda man tillför är den illskan man inte vet vad man ska göra med. Oväntade saker kan hända som vänder upp och ned på allting, då är det viktigt att veta att man alltid visat sin uppskattning och tagit vara på varrenda sekund tillsammans.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Min första tanke var att inte pressa mig själv lika mycket och ta på mig så många olika uppgifter, men sen ångrade jag mig. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att välja bort något jag syllelsatt mig med under året, och jag skulle heller inte vilja släppa pressen att prestera mitt bästa på dessa saker. Visst, vissa stunder är jobbiga när allt kommer på en gång och man inte vet hur man ska räcka till, men hur mycket skulle det hjälpa mig på lång sikt om jag inte ger allt i det jag gör? Det handlar snarare om att prioritera rätt men endå förstå var gränsen går för vad man klarar av. Jag har balanserat på den linjen, men under korta stunder tror jag att man klarar av att ha på gränsen till för mycket.

Favoritprogram på tv?
Kollar inte på tv.

Största musikaliska upptäckten?
Upptäckt och upptäckt, Jag följde Så Mycket Bättre på kanal 4 och förstod hur grymt det kan bli när artister gör covers och nya tolkningar av låtar.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja, jag önskade mig ett Thomas Sabo armband där familj och familjevänner kunde välja ut en egen berlock. På det sättet kan jag tänka på just dom när jag ser deras berlock. Något som kan betyda något mer för mig under hela mitt liv.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Kvällen lördagen den 21 april bjöd jag över mina närmaste tjejkompisar på middag. När klockan närmade sig 12 följde de som hunnit fylla 18 med mig ut på min första utgång. När klockan var över 12 och det äntligen var min tur att fylla år dansade vi loss inne på Laroy till stängning. Under dagen på min födelsedag, söndag 22 april, kom de närmsta familjevännerna över på födelsedagsfika med champagne. Mot kvällen följde jag med Robin till Woken för hennes studentskiva, å så glad jag var att jag fyllde samma dag som den. Det var en lyckad födelsedag.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Såklart finns det massor man drömmer om att få göra och uppfylla som kunde gjort året bättre, men jag vet att även dom sakerna har sin tid framför sig!

Vad fick dig att må bra?
Att jag fick tillbaka den där riktiga glädjen i att spela innebandy.

Vem saknade du?
Ingen sådär på riktigt, i så fall korta stunder när man var bortrest eller liknande.

De bästa nya människorna du träffade?
Träffat så många nya människor.

Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
Ta vara på tiden och njut, njut, njut av allt roligt som väntar!!!

 


RSS 2.0