130312

ÅÅ HEEJ,
 
Blir inga bilder i det här inlägget, eftersom jag inte hunnit lägga in dem på datorn, så kommer inte ens kunna vara i närheten av att kunna beskriva hur bra vi har haft det.Men tar allt från början och försöker få med så mycket jag kan:
 
Efter att i princip ha försökt packa klart allting drog jag på torsdagskvällen på sista träningen innan vår resa. På vägen hem mötte jag upp Anthon som så snällt hjälpte mig att få ned den sista packningen för att sedan sova kvar till fredagen. Upp tidigt, säga hejdå en sista gång, och sedan ta taxin till Arlanda.
 
Flygresan gick väldigt smidigt, trots förseningar och en lång väntan i London. Sov i princip hela tiden på planen.
 
På Fredagskvällen, Kanadensisk tid (mitt i natten vår tid) landade vi i Vancouver, hämtade hyrbilen och åkte 1,5timme till Whistler. Bums i säng för att sova ännu mer och vara ute tidigt i backen på lördagen.
 
Det hade snöat under natten och var soligt den första dagen. Snacka om lyckorus när man äntligen fick åka snowboard igen, i sådana grymma backar, I KANADA!
 
På tisdagen var det dags för Heliiskiing, men vi var oroliga för att helikoptrarna inte skulle kunna gå. Det hade varit/var molningt, blåsigt och snöigt väder vilket gör att helikoptrarna har svårt att landa uppe på bergen. På måndagen var det en grupp som hade suttit fast på berget i 4 timmar då de inte kunde åka ner pga. dåligt väder och helikoptrarna kunde inte plocka upp dom. Det visade sig att vi hamnade i den gruppen (tyskarna och guiden gjorde ett nytt försök den dagen) och vi fick se bilder när dom hade byggt snögropar/hyddor för kylan.
Vi hade i alla fall tur med vädret, kunde åka alla våra åk utan större väderproblem. OCH DET VAR SÅ COOLT! Det var rent puder överallt. Jag var så lycklig. Det bästa jag gjort i hela mitt liv.
 
Resten av dagarna kom det in "Pinapple Express", det är ett snöoväder från Hawaii som först brukar komma på slutet av säsongen. Det innebar snöstorm varje dag när vi var ute och åkte. Jobbiga förutsättningar och många backar och liftar högst upp var stängda, men fortfarande så grymt!
 
Dessutom blev det två dagar i Vancouver. Vi shoppade. Strosade runt. Fikade. Gick på NHL, Vancouver Canucks mot LA Kings i Rogers Arena. Det var sådan annan kultur jämfört med svensk hockey. Det var en ren publikfest. I Sverige står lagens klackar för sång och ståhej, där ställde sig folk upp och dansade när musiken kom igång, gjorde allt för att vara med i kamera och skrek åt minsta lilla grej som hände på banan. Det var galet.
 
Söndagen, samma dag som vi skulle ta planet hem, gjorde vi det galnaste på veckan då vi åkte tillbaka till whistler ÄNNU en gång och köpte ett endagarspass. Det var strålande sol och all snö från Pinapple Express hade lagt sig, på vissa ställen, till 1 meter lössnö att plöja igenom. På eftermiddagen fick vi skynda tillbaka till Vancouver ännu en gång och ta planet hem till Sverige. Trist, och därför tänker jag sluta min lilla resedagbok här hehe.
 
Nu har en vecka, en helg och två till dagar passerat av skolan. Har inte varit på Thoren sen i januari med all praktik. Det är galet mycket att göra, och man märker att skolan ännu en gång skitit i att planera hur vi elever har det, eftersom extremt mycket lagts utanför skoltid för att vi ens ska hinna med våra kurser. Dessutom har jag fått feber och är hemma idag. Pricken över i:et liksom.
 
PUSS
 
 

RSS 2.0